Više od milion maraka za BH Airlines

Bez autora
Dec 13 2015

Vlada FBiH usvojila je Program utroška dijela sredstava tekućeg transfera „Subvencije javnim preduzećima - JP „B&H Airlines” d.o.o. Sarajevo” utvrđen Budžetom FBiH za 2015. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija u iznosu od 1.070.565,20 KM. Sredstva će biti utrošena za izmirenje neisplaćenih plata i drugih naknada zaposlenika ove aviokompanije u iznosu od 1.010.565,20 KM i za troškove održavanja jednog aviona u iznosu od 60.000 KM, a s ciljem održavanja njegove kontinuirane plovidbenosti za sljedećih šest mjeseci. Transfer će biti isplaćen iz namjenskih sredstava putničke takse - naknade za razvoj i unapređenje avioprometa u FBiH, prikupljenih na Posebnom transakcijskom računu.

Više od milion maraka za BH AirlinesVlada FBiH usvojila je Program utroška dijela sredstava tekućeg transfera „Subvencije javnim preduzećima - JP „B&H Airlines” d.o.o. Sarajevo” utvrđen Budžetom FBiH za 2015. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija u iznosu od 1.070.565,20 KM, saopćeno je iz Vlade FBiH.

Sredstva će biti utrošena za izmirenje neisplaćenih plata i drugih naknada zaposlenika ove aviokompanije u iznosu od 1.010.565,20 KM i za troškove održavanja jednog aviona u iznosu od 60.000 KM, a s ciljem održavanja njegove kontinuirane plovidbenosti za sljedećih šest mjeseci.

Transfer će biti isplaćen iz namjenskih sredstava putničke takse - naknade za razvoj i unapređenje avioprometa u FBiH, prikupljenih na Posebnom transakcijskom računu, navodi se u saopćenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik